Üst

“Hayvanların vücutlarıyla katlandıklarını, lütfen gözlerinizle reddetmeyin.”

Shaun Monson

Vegan Ne Demek?

Vegan kelimesi ilk olarak 1944 yılında, The Vegan Society’nin kurucularından olan Donald Watson tarafından ortaya atılmıştır. Veganlık, hayvan sömürüsüne karşı gelmek, hayvansal ürünleri kullanmayı reddetmektir. Veganlar, hayvan kullanımı ile elde edilen yiyecek, giyecek ve diğer tüm ürünleri kullanmayı reddeder. Hayvan hakları ve özgürlüğü için çalışmalara destek vererek, zulme karşı duruş sergileyebilir; kullandığın ürünlerin içeriğine dikkat ederek sen de değişime ayak uydurabilirsin.

 

Hayvanların gıda, giyim, kozmetik ve birçok sektörde maruz kaldıkları sömürü ve zulmün son bulması için, vegan bakış açısı günden güne önem kazanıyor. İçeriğinde bal, süt, kürk, deri, yün, jelatin, kaşmir, ipek ve daha pek çok hayvansal maddenin kullanıldığı ürünlere karşı duruş sergileyen veganlar; hayvanlar üzerinde test edilen kozmetik ve temizlik ürünlerini de kullanmazlar. Hayvanların sömürülmeye devam ettiği boğa güreşi, at yarışı, hayvanat bahçesi gibi eğlence biçimlerine karşı duruşta bulunurlar. Veganlar, hayvanların özgürlüğüne farkındalık yaratmak için özenle çalışırlar. Vegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler, bitkisel kaynaklı alternatiflere yönelirler.

 

Hayvansal ürünler doğaya ve canlılara geri dönülemez boyutta zarar veriyor. Zararı minimuma indirmek için duyarlı çözümler sunarak, ürünlerimizi doğal içeriklerle sunuyoruz.

Vegan Kozmetik Nedir?

Vegan kozmetik içeriğinde hiçbir hayvansal içerik bulunmayan kozmetik ürünlerini ifade eder. Hayvan sömürüsüne artan farkındalık ile doğala dönüş başlayarak, kozmetik ürünlerinde bitkisel içerikler yoğun biçimde tercih edilmeye başladı. Hayvansal içerikler yerine, bitkisel içerikler kullanarak elde ettiğimiz ürünler, yüksek performans gösteren kozmetik ürünler arasında bulunuyor.

Sen de güzellik rutinini yeni baştan yazarak, vegan ürün kullanmaya başlayabilir; doğadan ilham alan ürünler ile güzelleşmeye devam edebilirsin. Vegan makyaj ürünleri ile istediğin stile uygun, uzun süre kalıcı makyaj yapabilirsin.

Vegan Kozmetik Ürünü Nasıl Anlaşılır?

Vegan kozmetik ürünü nasıl anlaşılır, merak ediyorsan mutlaka ürünü iyi incelemelisin. Satın almak istediğinde ürün üzerindeki yazılara mutlaka dikkat etmelisin. Birçok tüketici ürünlerin içeriğinde hayvansal madde olduğu bilse, ürünü almayacağını ifade ediyor. Sen de hayvansal içerik tüketiminin önüne geçmek istiyorsan kozmetik ürünlerinin içeriğine dikkat edebilirsin.

 

Hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen formülleri içeriğinde bulundurmayan ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen ürünler sunuyoruz. Bal, karmin, salyangoz, shellac, kolajen, keratin, lanolin, guanine gibi hayvansal maddeler içerdiği görülen ürünler vegan kozmetikten uzaktır. Organik yağ, nar özü, bitkisel hyalüronik asit gibi bitkisel içeriklerden elde edilenleri tercih edebilirsin. Ürünlerimiz içeriğinde ekolojik zarara neden olan formüller içermez. Ayrıca vegan etiketleri ve cruelty-free etiketleri, ürün seçimini kolaylıkla yapmanı sağlayacak.

Alix Avien Vegan Logo
Gücünü Doğanın Saf Dokuşunundan Alan, Alix Avien Paris Vegan ile Kusursuz Güzellik
Alix Avien Paris Vegan